18 Δεκ 2020

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ «ΤΟ ’21 ΑΛΛΙΩΣ»

Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου μας παρακολούθησαν την ψηφιακή έκθεση του Εθνικού και Ιστορικού Μουσείου «Το ’21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα Playmobil».

Οι τρισδιάστατες απεικονίσεις που προσφέρουν οι φιγούρες των Playmobil εντυπωσίασαν τους μαθητές και τις μαθήτριες, οι οποίοι περιηγήθηκαν σε απεικονίσεις όπως είναι η Έξοδος του Μεσολογγίου, η πολιορκία της Τριπολιτσάς και η φυγή των Παργινών. Εντύπωση τους έκανε η απεικόνιση ενός ελληνικού χωριού του 19ου αιώνα αλλά και τα διοράματα των επιφανών Ελλήνων πολεμιστών, όπως είναι ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, η Μπουμπουλίνα, ο Οδυσσέας Ανδρούτσος και άλλοι. Το χρονολόγιο της έκθεσης έδωσε στους μαθητές, μέσω ενός σχετικού βίντεο, μια γενική εικόνα για την ελληνική επανάσταση από το 1821 μέχρι την αναγνώριση της Ελλάδας ως ανεξάρτητο κράτος με το Πρωτόκολλο του Λονδίνου το 1830.

Στο τέλος, οι μαθητές και οι μαθήτριες επεξεργάστηκαν το εκπαιδευτικό φυλλάδιο της έκθεσης, στο οποίο έλυσαν σταυρόλεξα, ακροστιχίδες και πραγματοποίησαν κι άλλες παρόμοιες δραστηριότητες, αποκτώντας μια σφαιρική εικόνα για την επανάσταση με παιγνιώδη και διασκεδαστικό τρόπο.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά πρωτότυπη προσέγγιση της επανάστασης, η οποία έκανε τους μαθητές και τις μαθήτριες να προσεγγίσουν και αυτοί με τη σειρά τους σημαντικά ζητήματα της ιστορίας με διαφορετικό τρόπο.

     

Σχετικά Άρθρα

Κανένα άρθρο
Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες